Lavandă cât vezi cu ochii

Lavanda este asociată cel mai des cu regiunea Provence din Franța, dar, cu puțină cercetare, o să vedeți că există câmpuri cu lavandă in mai multe locuri din Europa. Eu le-am găsit la o ora de Londra.

În epoca victoriană, Anglia era renumită pentru câmpurile sale de lavandă care aprovizionau firme cosmetice precum Yardley London (brand britanic cu tradiție, furnizor al Casei Regale).

Odată cu industrializarea și cu dezvoltarea orașelor, câmpurile de lavandă nu au mai prezentat niciun interes și, încetul cu încetul, au fost date uitării. Asta până când Brendan Maye, un angajat al companiei Wella a intuit potențialul lavandei și, în 2002 a început să o replanteze urmând că în 2006 să o arate publicului.

În prezent, Mayfield Lavender Fields este cea mai mare plantație organică de lavandă din Regatul Unit și a devenit o afacere de familie.

Pe lângă câmpurile de lavandă, mai există și o cafenea în aer liber și un mic magazin cu tot felul de produse conținând lavandă. De la bomboane, biscuiți, ciocolată, cidru până la parfumuri și săpunuri, toate conțin lavandă. Și pentru că atmosfera de afacere de familie să fie completă, pe Brendan o să-l vedeți vânzând produse la micul magazin de pe marginea plantatiei.

Perioada optimă de vizitare este de pe 1 iunie până pe 31 august când lavanda este înflorită și câmpurile sunt mov. Intrarea pentru a vizită plantația costă 4 lire și merită din plin.

Vizitatorii sunt încurajați să facă poze, există chiar și o competiție organizată de ei, fotografiile cele mai reușite fiind premiate cu 200 de lire.

Eu am vizitat Mayfield Lavender Fields la sfârșitul lui iulie când lavanda este in full bloom, mirosul se simte de la sute de metri depărtare și priveliștea e incredibilă.

Dacă ajungeți la Londra, rezervați-vă neapărat o zi în care să mergeți să vizitați minunăția asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: