City break in… Bath

În Bath am ajuns la începutul lui august și orașul m-a cucerit pe loc. Este, probabil, cel mai aristocrat oraș pe care l-am văzut în Anglia. Un oraș demn de romanele lui Jane Austen. Este cel mai mare oraș din Somerset și își ia numele de la băile române pe care le găzduiește.

Cochetăria orașului vine și din faptul că mulți londonezi bogați se retrag la bătrânețe aici, sau dețin case de vacanță în oraș.

Ce am făcut în Bath:

Am vizitat băile romane. Faimoasele băi romane care se păstrează în stare bună și care îți permit să-ți faci o idee despre cum arătau pe vremea romanilor. Sincer, o vizită la aceste băi e că și cum te-ai întoarce în timp. Biletul trebuie rezervat online și prețul diferă în funcție de oră, zi și perioada anului.

Am vizitat Bath Abbey sau Catedrala din Bath. Foarte frumoasă, impunătoare, dar, sincer, catedralele în Anglia arată la fel. Mi-a plăcut foarte mult că domnul de la intrare, când i-am spus că sunt româncă a insistat să caute un pliant în română și… a găsit. Catedrala are și un turn înalt în care se poate urcă pentru o admira orașul de sus.

M-am plimbat de-a lungul râului Avon și pe podul Pulteney. Este unul din puținele poduri construite cu clădiri deasupra lui (la fel ca Ponte Vecchio din Florența) și este destul de celebru, aici filmandu-se scene din Mizerabilii.

Am urcat mulțimea de trepte către Bathwick Hill și m-am plimbat pe ruta Skyline. Am admirat de acolo nu doar orașul ci și un apus superb.

Pur și simplu, am admirat orașul ăsta frumos cu arhitectură georgiana, nu foarte cunoscut turiștilor internaționali, m-am plimbat pe străduțele pietruite și m-am bucurat de atmosfera aceea de roman pe care n-am mai întâlnit-o nicăieri.

Baile Romane

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: