Girls who travel

Trebuie să recunosc că primul lucru care m-a atras la cartea asta a fost titlul (și coperta). De fiecare dată când călătoresc, îmi place să citesc autori din țară respectivă sau cărți a căror acțiunea se petrece în țară respectivă.

Acestea fiind spuse, am găsit Girls who travel pe betterworldbooks.com și nu am stat prea mult pe gânduri până să o cumpăr.

Titulul te induce puțin in eroare, ai senzația că o să faci înconjurul lumii alături de protagonistele cărții dar lucrurile sunt complet diferite odată ce începi să o citești.

Personajul principal este Kika, o americană tânăra și veselă, călătoare, care odată întoarsă din anul sabatic în care a văzut lumea, se trezește că lucrează pentru o firma care deține agenții de voiaj (VoyageCorp) dar tot ce face este să planifice călătorii și conferințe pentru șeful ei. Nu e de mirare că nu-și da silința deloc, face multe greșeli, e tot timpul cu capu-n nori și ajunge să-și piardă slujba.

Salvarea vine odată cu o ofertă de job ca au pair pentru o familie înstărită din Londra. Kika vede oferta asta că pe o oportunitate de a călători și de a strânge bani pentru a călători mai mult 🙂

Dar, cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, lucrurile și oamenii se mai schimbă pe parcurs. Cât și în ce fel rămâne să aflați citind cartea.

Mie mi-a plăcut destul de mult, în ciuda faptului că e ușoară și previzibilă. E, cu siguranță, lectura perfectă pentru orele de așteptare în aeroport, pe plajă, sau, chiar pe canapea în timp ce visezi la călătoriile viitoare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: