Vacanță în Anglia – impresii generale

Eu sunt foarte norocoasă și, prin natura jobului, am ocazia să petrec vara între 4-6 săptămâni în Anglia. Și cum nu ratez nicio ocazie să călătoresc, ultimele 4 veri le-am petrecut în sudul Angliei.

Am avut ocazia să vizitez mai multe orașe(Brighton, Londra, Cambridge, Oxford, Canterbury, Winchester, Portsmouth), câteva castele(Arundel, Leeds, Lewes), câteva sate, Stonehenge și chiar și niște câmpuri de lavandă. 

Mie îmi place foarte mult Anglia rurală, oamenii sunt prietenoși, natura e superbă și timpul trece mult mai lent.

Dacă tot lucrez zilnic cu englezi și am ocazia să petrec câteva săptămâni pe an în țară lor trebuie să va povestesc impresiile mele.

 • E adevărat că se bea mult ceai(negru cu lapte). De fapt, ei asta numesc tea, ceaiul din plante pe care îl bem noi pentru ei este infusion.
 • Nu există ceaiul de la ora 5. Există afternoon tea care constă în ceai, sandwich-uri și prăjituri. Este mai mult o tratație ocazională decât un obicei zilnic. Eu am fost la un afternoon tea cu niște prietene și e un experiență pur britanică. În Brighton, va recomand să luați ceaiul la The Ivy. E un local destul de pretențios dar totuși accesibil.
 • Există și tradiționalul cream tea(ceai, sconesclotted cream, dulceață și,  uneori, căpșuni). Cream tea e preferatul meu și e ceva ce nu poți găsi decât în Anglia. Rețete de scones se găsesc peste tot, dar clotted cream e un fel de frișcă grasă amestecată cu unt care se face doar în anumite zone din Anglia.
 • Anglia nu e renumită neapărat pentru mâncare dar eu am mâncat acolo mai mult decât fish and chips. Bucătăria lor se bazează mult pe carne roșie și eu nu mănânc dar dacă sunteți consumatori, merită să încercați Shepard’s Pie sau English breakfast.În schimb, eu sunt înnebunită după dulciuri și banoffee pie și Eton mess au devenit repede deserturile mele preferate.
 • Sunday roast is a thing – e un fel de mâncare tradițional (carne la cuptor, cartofi, diferite sosuri). Se servește în fiecare duminică.
 • Transportul public e foarte bine pus la punct, se ajunge ușor dintr-un loc în altul fie cu trenul fie cu autocarul. La biletele de tren, dacă rezervați cu mai mult timp înainte, e posibil să aveți reduceri mari.
 • Oamenii la nunți se îmbracă foarte formal. Cu pălării, rochii elegante, frac. Indiferent că sunt aristocrați sau nu.
 • Vremea e constantă tot anul, plouă des dar puțin. E destul de frig, chiar și vara. Sunt aparate de aer condiționat peste tot dar sunt acolo pentru căldură. Nu e mai cald de 20-22 grade (vara), la 25 grade englezii se sufocă de cald. La prima rază de soare, ies la plajă.
 • Sunt foarte multe charity shops și fiecare sprijină o anumită cauză. Preferatele mele sunt Oxfam și British Heart Foundation. Găsești lucruri în stare foarte bună la prețuri mici. Cărțile de obicei costă o lira sau două într-un charity shop.
 • Se consumă foarte mult alcool. Dacă pari prea tânăr ți se va cere buletinul când încerci să cumperi bere, vin, etc.
 • Parcurile și monumentele istorice sunt foarte bine întreținute.
 • Sunt multe muzee cu intrare liberă, mai ales în Londra. Britanicii consideră că arta trebuie să fie accesibilă oricui.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: