Orașul fetelor

Toată lumea o cunoaște pe Elizabeth Gilbert datorită mega-succesului pe care l-au avut Mănâncă, roagă-te, iubește și continuarea acestuia Și am spus da. Am citit și eu ambele cărți și mi-au plăcut foarte mult așa că atunci când a fost publicat Orașul fetelor nu am stat prea mult pe gânduri și l-am cumpărat.

Orașul fetelor este despre New York și despre cum Vivian Morris, o fată de 19 ani descoperă acest oraș dar și cum se schimbă odată cu el.

Vivian este dată afară de la facultate după primul an iar părinții o trimit la New York să locuiască cu mătușa ei, Peg, producătoare și proprietara unui mic teatru numit Lily’s Playhouse. Aici Vivian face cunoștință cu societatea newyorkeza a anilor 1940 dar, mai ales, cu lumea teatrului și renumitele sale animatoare. Împreună cu acestea, Vivian începe să ducă o viață foarte diferită de cea pentru care fusese crescută, o viață plină de petreceri, alcool și sex până când face o greșeală teribilă care afectează buna desfășurare a teatrului și, drept urmare, este trimisă înapoi acasă.

După o perioadă de stat acasă și de pus viața pe hold plus o logodnă eșuată, Vivian este rechemată la New York unde se hotărăște să se întoarcă, să-și îndrepte greșelile și să-și facă o viață proprie. Pasionată de croitorie încă din copilărie, ea ajunge să fie nici mai mult nici mai puțin decât … creatoare de rochii de mireasă.

Cartea este scrisă ca o scrisoare în care Vivian își povestește viața. Povestește despre viața luxoasă și plină de bogații pe care o ducea la 20 de ani, fără a fi o secundă conștientă de acest lucru. Povestește despre New York-ul din timpul războiului, despre greutățile cu care lumea trebuia să se confrunte, despre cum odată cu apariția televizorului lumea teatrului începe să intre în umbră, despre femei care au ales o altă cale de a-și trăi viață decât cea impusă de societate, despre rănile vizibile și invizibile ale războiului și despre cum a evoluat moda în câteva decenii.

Mie Orașul fetelor mi-a plăcut foarte mult, m-au ținut cu sufletul la gură atât viață lui Vivian cât și descrierea New York-ului pe care îl știu doar din filme.

Sper, ca pe viitor, să se facă un film după această carte pentru că e o carte care explorează atât de multe teme încât ar fi păcat să nu fie transpusă și pe marile ecrane.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: