Lisabona: Sintra și Cristo do Rei

Nicio vizită la Lisabona nu e completă fără o plimbare în Sintra, orașul cu multe palate. Sintra se află în suburbiile Lisabonei dar pare dintr-un alt secol. E multă verdeață acolo, parcuri, grădini și castele.

Eu am vizitat doar Quinta da Regaleira și Palatul Pena dar tare aș mai fi vrut să mai vizitez vreo două.

Quinta da Regaleira

Mi-au plăcut la nebunie gradinile palatului, cu turnurile frumos ornate și tunelurile subterane. Se pare că grădinile palatului au fost făcute în așa fel încât să reprezinte o ordine secretă.

Quinta da Regaleira a fost reședința lui Antonio Augusto Carvalho Monteiro, un portughez îmbogățit din comerțul cu cafea și pietre prețioase.

Eu am petrecut o după-amiază excelentă vizitând Quinta da Regaleira și mi s-a părut un loc incredibil de frumos și de romantic. E destul de ușor să te rătăcești prin grădini, dar la cât de frumos e, devine o plăcere.

Palatul Pena

Probabil cel mai frumos palat din Sintra, de culoare galbenă, arată ca un loc desprins din poveștile Disneyland. A fost numit recent una din minunile moderne ale Portugaliei și a fost construit în secolul al XIX-lea pe ruinele unei vechi mânăstiri. A fost construit ca și reședința de vacanță și atât interiorul cât și exteriorul sunt impresionante.

Pentru a ajunge la palat e ceva de mers pe jos dar sincer, merită din plin.

Mie mi-a plăcut Palatul Pena la nebunie, e unul din locurile care m-au impresionat cel mai mult. Cred că de când am fost acolo, ador galbenul.

Cristo do Rei

Statuia lui Iisus este o replică la scară mai mică a celei din Rio de Janeiro. Atât statuia cât și locul unde e amplasată mi s-au părut impresionante. Cred că este loc de pelerinaj pentru că am văzut mai multe grupuri de călugărițe venind să viziteze și, conform semnelor, este interzic accesul animalelor.

Când am mers la Cristo do Rei, am luat feribotul și am traversat râul Tejo până în Almada iar la intorcere am luat un autobuz cu care am traversat Podul 25 Aprilie (celebrul pod făcut de același arhitect care a proiectat și Golden Gate din San Francisco).

Atât Lisabona cât și imprejurimilie sunt impresionante și, dacă aveți timp, eu recomand să petreceți 2 zile în Sintra. Sunt foarte multe palate de vizitat, toate foarte frumoase și speciale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: