Vacanță în Anglia – ce am vizitat?

Anglia este o destinație excelentă de vacanță mai ales vara pentru că acolo temperaturile nu cresc foarte mult. Natura este un alt motiv pentru care să vizitezi Anglia și, odată ce ieși din Londra, îți dai seama că e o țară atât de mare, atât de diversă și de plină de istorie încât o să-ți dorești să o descoperi măcar un pic. 

Ce am vizitat eu?

Londra

Este probabil cel mai ofertant oraș pe care l-am văzut până acum. Sunt o mulțime de muzee (unele cu intrare liberă), parcuri, clădiri istorice, magazine, restaurante, etc.  Recomand o vizită la Buckingham Palace (e deschis doar câteva săptămâni pe an, vara, biletul costă 20 de lire, e nevoie de o programare în prealabil dar, e o ocazie unică să vizitezi atât interiorul palatului cât și grădinile acestuia). Practic, în Londra, sunt de toate pentru toți, trebuie doar să faci puțin research in funcție de preferințe. Mie mi-au plăcut mult parcul St. James, muzeul Victoria and Albert, Notting Hill și librariile Waterstone.

Castelele Arundel si Leeds    

Sunt două castele superbe din West Sussex, ambele au niște grădini superbe, deși foarte diferite.

Arundel încă aparține unor persoane cu titlu nobiliar și, atunci când îl vizitezi, ai impresia că ești în sufrageria cuiva. Grădinile la Arundel sunt foarte frumoase, atent îngrijite și există acolo chiar și o capela veche.

Leeds, pe de altă parte, mi se pare așa un loc romantic (există posibilitatea închirierii castelului pentru evenimente private precum nunțile) și e superb. E împrejmuit de apă, e vechi, construit din piatră și are o atmosferă de Downton Abbey.

Cambridge & Oxford   

Celebrele orașe universitare, merită măcar câte o excursie de o zi. Trebuie menționat faptul că ambele universități au mai multe colegii împrăștiate prin tot orașul și nu doar o clădire care să gazduisca toată universitatea.  În ambele orașe e o biserică St. Mary (unde se poate urca în turn pentru o priveliște breathtaking). Interesant e faptul că, în Oxford, o parte din biserica St. Mary a fost transformată în cafenea și servesc un cream tea demențial.

În Oxford recomand un free walking tour(de obicei ținut de studenți) iar în Cambridge recomand punting tour. Mie mi-a plăcut la nebunie.

Ambele orașe sunt bike friendly, pline de magazine de suveniruri, pline de turiști și ambele au aerul acela inconfundabil de “cea mai bună universitatea din lume”.

Brighton

Celebrul oraș de la malul mării, destinația preferată de weekend a londonezilor.

Deși e un oraș la mare, cu siguranță nu e locul potrivit pentru a face plajă. Brighton nu are plajă nisipoasă ci pebble beach, plus că temperaturile nu sunt niciodată de stat la soare.

În schimb, e locul potrivit pentru o zi relaxantă, laid-back, cu mâncare bună, oameni interesanți și o grămadă de charity shops. De neratat este Royal Pavilion, un pavilion de inspirație orientală care a aparținut regelui Albert.

Bath

O minunăție de oraș, locul unde se stabilesc cei mai mulți londonezi ieșiți la pensie. Arhitectura georgiană, râul Avon și băile termale fac din Bath un oraș aristocrat demn de romanele lui Jane Austen. Este și unul din orașele mele britanice preferate.

Stonehenge

Celebrul monument preistoric din pietre de dimensiuni impresionante. Este și învăluit în mister, nimeni nu știe exact ce reprezintă și de ce sunt așezate aceste pietre în felul acesta. Unele teorii susțin că ar fi fost ori un ceas, ori un calendar preistoric.Merită din plin vizita, e o experiență unică, dar, ca orice obiectiv celebru este plin de turiști (aproximativ un milion anual).

Winchester

Faimos pentru catedrala care îi poartă numele , una din cele mai mari catedrale gotice din lume și pentru universitatea Winchester, cea mai veche școală publică din Anglia, ale cărei clădiri se folosesc și astăzi. Orașul este legat și de Regele Arthur și celebra sa masă rotundă.

Canterbury

Orașul-catedrală, parte a UNESCO World Heritage, este un mic oraș cu importanță istorică. Este străbătut de râul Great Stour unde se poate face punting tour și este un oraș care se bazează mult pe turism. E perfect pentru o duminică însorită când vrei să mergi într-un oraș liniștit, frumos și relaxant.

Punting tour in Canterbury

Anglia este țara pe care am reușit să o descopăr cel mai mult și mă bucur enorm că am avut ocazia să vizitez atâtea locuri frumoase. Sunt multe de vizitat în Anglia, eu vă recomand să nu va limitați doar la Londra pentru că restul locurilor sunt foarte diferite de capitală.                                                                                                                  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: