City break in… Bruxelles

În Bruxelles am ajuns într-un city break de 3 zile la sfârșit de ianuarie și vremea nu a fost cea mai prietenoasă. Sunt ferm convinsă că orașul arată altfel primăvara sau vara.

Bruxelles mi s-a părut un oraș cosmopolit (cred că are aproximativ 60 de naționalități, este al doilea cel mai cosmopolit oraș din lume, după Dubai), centrul mi s-a părut că aduce arhitectural cu alte țări vest-europene, destul de aglomerat mai ales în weekend, dar perfect pentru un city-break.

Ce am făcut în Bruxelles?

Am mers într-un free walking tour. Mi-a plăcut foarte mult grupul, eram toți tineri și cu interese asemănătoare.

Am mers în Grand Place, care în ciuda numelui, nu e foarte mare. Piața este înconjurată de primărie (o clădire superbă care datează din secolul XV) și alte clădiri impresionante prin arhitectură care, în trecut, au aparținut ghildelor.

L-am văzut pe Manneken Pis, care este îmbrăcat cu diferite haine, în funcție de sărbătorile Europei. Când am fost eu era îmbrăcat în costumul național al Portugaliei, fiind ziua națională a acestei țări. Locul e înțesat de turiști dornici să facă poze cu celebrul băiețel.

Am mâncat gaufrele alea delicioase despre care auzi atâtea lucruri. Chiar vizavi de Manneken Pis e o gaufrerie destul de populară și care nu m-a dezamăgit. Am mai mâncat gaufre și la The Waffle Factory și mi-au plăcut. Din câte am înțeles, cea mai bună gaufrerie este Maison Dandoy, dar când am mers eu era închisă pentru renovări.

Am mâncat celebrii frites, care se servesc cu diferite sosuri. Mie mi s-au părut cam grele, dar cartofii au fost delicioși.

Am luat ciocolateriile la rând. Cea mai bună ciocolată este la Pierre Marcolini dar mie îmi place și Godiva. Alte nume celebre sunt: Leonidas, Neuhaus sau Le Comptoir de Mathilde. Sincer, am văzut ciocolată în toate formele și cu toate aromele posibile. E paradisul iubitorilor de ciocolată.

Am vizitat Galeriile Regale Saint Hubert. Galeriile includ magazine, cafenele, ciocolaterii și, pe vremuri, erau locul unde mergeai să fii văzut. Este practic un pasaj care conține Galeriile Reginei și Galeriile Regelui și obișnuia să fie locul de întâlnire al artiștilor și scriitorilor la sfârșit de secol XIX.

Am mers la Mont des Arts, care, conform numelui este un “munte”al artelor, un complex urban și istoric situat în centrul Bruxelles-ului. Aici se găsesc: Biblioteca Regală a Belgiei, Arhivele Naționale ale Belgiei și este un loc superb de unde să admiri orașul.

Per total, mi-a plăcut Bruxelles, mi-ar plăcea să mai merg într-un anotimp cu vreme mai prietenoasă. Nu am reușit să văd foarte multe, am preferat să merg o zi și în Brugges dar nu regret că l-am ales că destinație de city-break.

Mont des Arts

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: