Alchimistul

Alchimistul este o carte arhicunoscută, devenită fenomen mondial, tradusă în 81 de limbi și o carte care a stabilit recorduri absolute de vânzări. Ceea ce nu se știe însă, este că în primele șase luni de la apariție s-au vândut doar două exemplare. Iar după un an era clar pentru toată lumea că Alchimistul era o carte sortită eșecului (editura a și reziliat contractul cu Coelho după acel prim an de la lansare).

Eu nu sunt fană Paulo Coelho, mai mult chiar, ultimele cărți Spioana și Adulter m-au cam dezamăgit. Dar sunt fană oameni-care-nu-renunță și cărți-cu-un-mesaj. Și Alchimistul le are pe amândouă.

Alchimistul este genul ăla de carte pe care toți oamenii ar trebui să o citească și să învețe ceva din ea. În esență, este vorba despre un bărbat spaniol pe nume Santiago care a studiat la seminar dar care și-a dat seama că  vrea să călătorească, să cunoască lumea și astfel, să-l descopere mai bine pe Dumnezeu. Și, după ce visează două nopți la rând un copil care îi spune că lângă Piramidele din Egipt e îngropată o comoară, decide să facă lungul drum până acolo simțind că asta e destinul său.

De fapt, cartea asta e o pledoarie pentru noi toți să învățăm să ne cunoaștem destinul și vocația, să facem tot ce putem pentru a trăi viața pe care ne-o dorim, să învățăm să vedem semnele care ne îndrumă spre țelurile noastre și să învățăm că nimic nu e întâmplător.

Dar, că și în viață, drumul până la comoară nu e ușor și nici lipsit de piedici, cu cât mai mult te apropii de ea cu atât pare mai departe și cu atât mai greu devine drumul.

Pe mine m-au fascinat atât călătoria fizică pe care o face Santiago din Tarifa (Andaluzia, Spania) până în Tanger (Maroc) și apoi prin deșert până în Al-Fayoum și la Piramide, cât și călătoria spirituală pentru a-și îndeplini Legenda Personală.

Dacă nu ați citit încă Alchimistul vă recomand să o faceți, iar dacă ați citit-o deja, va recomand să o recitiți, e genul de carte care te pune pe gânduri.

5 thoughts on “Alchimistul

  1. Da, frumoasa carte!!! Si da, eu as recomanda toate cartile lui, caci include idei care iti raman la suflet, chiar daca actiunea nu e tocmai una intriganta. Insa autorul se regaseste in replici si in profunzimea cuvintelor.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: