Vacanță în Italia

În Italia am fost de mai multe ori în ultimii ani și cu siguranță voi mai merge pentru că mai am multe locuri de văzut. Îmi place foarte mult Italia pentru stilul de viață relaxant, natura, limba ca un cântec, mâncarea, arta, istoria. Italia le are pe toate.

Ce am vizitat?

Roma – orașul etern, orașul de pe șapte coline și orașul fântânilor. Nicăieri n-am mai văzut atâtea fântâni ca-n Roma. Mi-a plăcut foarte mult orașul, e plin de istorie, e practic un muzeu în aer liber.

Roma

Florența – orașul meu preferat din Italia. E un fel de muzeu de artă în aer liber. Istoria sa e fascinantă și chiar și azi vizitarea lui e fascinantă. La Florența mi-a plăcut absolut tot.

View above Florence

Pisa – un oraș micuț, situat în Toscana, aproape de Florența, cunoscut pentru faimosul Turn Înclinat (The Leaning Tower). În afară de turn, catedrală și baptiseriu nu e mare lucru de vizitat dar o plimbare pe străduțele înguste, pietruite, specifice Toscanei e întotdeauna binevenită.

Pisa

Bologna – capitala regiunii Emilia Romagna, e un oraș istoric și plin de viață. Găzduiește cea mai veche universitate din lume și este faimos pentru mâncarea sa delicioasă.

Bologna by night

Ferrara – un oraș micuț din regiunea Emilia Romagna, în apropiere de Bologna, este faimos pentru catedrala sa și pentru castelul Este.In Ferrara are loc annual Buskers Festival, cel mai mare festival de street art din lume.

Ferrara

Milano – l-am vizitat de două ori dar, din păcate, nu i-am acordat mai mult de o zi la fiecare vizită. Este celebru pentru industria modei, Galeriile Vittorio Emanuele dar și pentru domul său. Se pare că a durat șase secole până să fie terminat domul dar impresionează și astăzi prin dimensiunea sa și prin decorații. Recomand să urcați pe dom, e o experiență de neratat.

Domul din Milano

Bergamo – un oraș mic în apropiere de Milano, împărțit în Citta Alta și Citta Bassa, sau orașul de sus si cel de jos, sau orașul vechi și orașul nou. Mi-a plăcut mult Citta Alta, oferă o panoramă frumoasă asupra orașului, e plin de magazine mici și drăguțe, găzduiește o catedrala frumoasă și e destinația perfectă pentru o zi relaxantă departe de agitația din Milano.

Citta Alta – Bergamo

Italia e o țară pe care am reușit să o descopăr puțin și care îmi place foarte mult. Nu am reușit să văd decât locuri din nordul și in centrul țării dar ăsta e un motiv bun să mă întorc și să mai descopăr și alte locuri superbe.

Pallazo Pitti – Florenta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: