Recomandările lunii iulie

A venit vara și odată cu ea au venit și serile lungi petrecute afară, weekenduri la mare și poftă/timp de seriale. Pentru luna iulie am câteva recomandări care cu siguranță o să vă placă. Atât cartea cât și serialul recomandat sunt despre mexicani și drumul sau viața lor în America.

Carte

Pentru luna iulie recomandarea mea e Pământ American, o carte promovată intens în Statele Unite chiar și de celebra Oprah în cadrul clubului ei de carte.

Lydia Perez este proprietara unei mici librării din Acapulco pe care o conduce cu multă pasiune și dăruire. E căsătorită cu Sebastian, un reporter respectabil și au un fiu de 8 ani, Luca. Într-o zi, Lydia are parte la librărie de vizita lui Javier Crespo Fuentes, un poet, domn educat și distins, cu gusturi asemănătoare de literatură dar și șeful celui mai de temut cartel din Acapulco, Los Jardineros. Acesta ajunge să îi ucidă 16 membri ai familiei iar Lydia și Luca scapă ca prin minune. Dându-și seama că ei sunt următorii, cei doi parcurg alături de imigranți primejdiosul drum din Mexic până în Statele Unite, acolo unde să nu poată fi găsiți. Recomand cartea asta pentru a va face o idee mai bună atât despre viața mexicanilor  în Mexic, ce presupune să fii imigrant și cât de greu e drumul până la destinație și cât de grea se dovedește viața atunci când ai ajuns în locul acela sigur la care visai.

Film

Filmul recomandat luna aceasta este despre mexicani și americani și tot ce rezultă când cele două naționalități trebuie să coexiste. “Jane the Virgin” este combinația perfectă între telenovelă mexicană și TV show american și pe parcursul celor 5 sezoane abordează tot felul de subiecte de actualitate. Plus că personajul lui Jane este atât de real încât ai impresia că e una din prietenele tale apropiate. Mie mi-a plăcut serialul la nebunie și îl recomand de câte ori am ocazia.

Prăjitură

Pentru că e vară și e cald, în iulie recomand un loc unde se poate mânca o înghețată extraordinară: Sweetology. Au o mare varietate de arome, înghețata e artizanală, au și opțiuni vegane iar dacă asta nu e de ajuns, de curând au introdus în meniu și câteva sortimente de cheesecake american. Pe cei de la Sweetology îi gășiți la Piața Amzei si la Piața Victoriei.

Sweetology – Piata Victoriei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: