Moscheea Esmahan Sultan

În Mangalia se află cea mai veche moschee din România: Moscheea Esmahan Sultan. Aceasta a fost construită în anul 1573 de către sultana Esmahan, fiica sultanului Selim al II-lea. Moscheea este atât lăcaș de cult pentru cele aproximativ 800 de familii cu origini turcești sau tătărești cât și monument istoric de mare importanță. Contra unei taxe de 5 lei se poate vizita interiorul și se pot afla mai multe despre istoria acestui loc și despre islam. Moscheea e micuță, răcoroasă, cu covoare moi și are o grădina plină cu flori unde se află și un cimitir străvechi.

La intrarea în curtea moscheii se află un mic magazin cu obiecte religioase unde se pot găsi chiar și faimoasele obiecte de prin bazarurile turcești (talismane împotriva deochiului, mici vase de ceramică, eșarfe, etc) si oamenii care se ocupă de administrarea locului sunt niște tătari foarte amabili.

Dacă ajungeți la Mangalia, trebuie neapărat să vizitați moscheea, să faceți o plimbare relaxantă pe faleză și să încercați toate bunătățile tătărești.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: