Vara în care am redescoperit România

Trebuie să recunosc că în România nu am călătorit foarte mult și că preferam să merg într-un city break prin Europa decât să descopăr vreun loc nou din România. Dar, odată cu pandemia și cu restricțiile de călătorie a trebuit să anulez planurile vechi și să îmi fac altele noi chiar în țara mea.

Am început bineînțeles cu litoralul românesc unde nu mai fusesem de câțiva ani și am ajuns la Mamaia, Mangalia și 2 Mai. Mangalia m-a suprins plăcut fiind un oraș liniștit, curat, cu plaje frumoase, moschei vechi și delicii tataresti.

Am mers apoi pe Valea Doftanei într-o duminică însorită de iulie unde m-am relaxat și am admirat toate acele nuanțe de verde.

La începutul lui august m-am îndreptat spre sud-vestul României, acasă la Târgu-Jiu și am vizitat mai multe locuri frumoase din apropiere. Am ajuns la Grădinile lui Zoe de lângă Deva, niște grădini impresionante ca-n Toscana care m-au făcut să mă simt ca pe un domeniu regal european, am vizitat Castelul Corvinilor, mândria Hunedoarei și, dacă tot eram prin zonă am mers și la rezervația de zimbri de la Hațeg.

În august am mai ajuns și la Orșova și la Capul lui Decebal de pe Dunăre, care m-a impresionat prin dimensiune și poveste. Mi-a plăcut foarte mult plimbarea cu barca pe Dunăre și mă bucur mult că avem așa ceva la noi în țară.

La Târgu-Jiu am fost ghid pentru niște prieteni și, pe lângă faimoasele opere ale lui Brâncuși am mers să vedem și Muzeul Arhitecturii Populare din Curtișoara (o localitate aflată la doar 10 km de Tg-Jiu) unde parcă am făcut o călătorie în timp. Toate casele de acolo sunt vechi case gorjenești sau cule oltenești și se poate vedea chiar și casă în care a stat Constantin Brâncuși în timpul ridicării monumentelor sale.

M-am bucurat mult că am avut ocazia să văd atâtea locuri frumoase din România și mi-am dat seama că turismul românesc a avut și de câștigat de pe urma pandemiei. Într-un 2020 fără coronavirus probabil n-aș fi ajuns să văd atâtea locuri și mă bucur că totuși am făcut-o.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: