Filme cu care să călătorești prin Europa

Nu putem călători momentan dar putem să visam. Și putem să cunoaștem un pic destinațiile și citind despre ele sau vizionând filme a căror acțiune se petrece acolo. Pentru că eu ador filmele și mai ales filmele de călătorii, am făcut o lista de 5 filme cu care să călătorești prin Europa. Gratis, oricând, de la voi de acasă. Sper să va placă.

Grecia: My life in Ruins

Georgia este o profesoară greco-americană venită în Grecia să predea dar din cauza situației financiare ajunge să lucreze ca ghid turistic. Își urăște jobul și își promite că acest tur o să fie ultimul. Doar că grupul acesta se va dovedi unul din cele mai ciudate si mai amuzante și cel care îi va schimba Georgiei percepția asupra vieții. Filmul a fost filmat în Grecia și e o încântare să-l urmăreșți. Are cam tot ce ti-ai dori, peisaje extraordinare, situații amuzante și o mică poveste de dragoste. Eu îl recomand din toată inima.

Irlanda: Leap Year

Leap Year e una din cele mai tari comedii romantice pe care le-am văzut până acum. Anna și iubitul ei locuiesc la New York și au o viață foarte bună. Anna se așteaptă să fie cerută de soție dar, în schimb, iubitul îi oferă o pereche de cercei și vestea că trebuie să meargă la Dublin pentru un congres. Pentru că Anna vine dintr-o familie irlandeză plină cu femei puternice decide să-și ia soarta în mâini, să meargă în Irlanda și să-și ceară iubitul de soț în ziua bisecta, așa cum spune tradiția acolo. Doar că planurile ei nu merg așa cum și-ar fi dorit ea și odată cu plecarea spre Irlanda începe și aventura. Atât povestea de dragoste cât și peripețiile Annei fac ca filmul ăsta filmat în zonele rurale ale Irlandei și Țării Galilor să fie perfect pentru o seară de toamnă când vrei să vezi ceva care să te binedispună.

Italia: Letters to Juliet

Letters to Juliet este o altă comedie romantică superbă, de data acesta petrecându-se pe fundalul plin de farmec al Toscanei. Sophie merge în Verona cu logodnicul ei și în zidul Julietei găsește o scrisoare veche de 50 ani despre povestea de dragoste din Claire și Lorenzo, care a rămas fără răspuns. Află că toate acele scrisori primite de Julieta, primesc răspuns de la un grup de femei intitulate Secretarele Julietei. Sophie li se alătură, îi răspunde lui Claire iar o săptămâna mai târziu se trezește cu acesta și cu chipesul ei nepot că vor să-i ajute să-l găsească pe Lorenzo. Cei trei pleacă într-o călătorie superbă printre satele Toscanei iar multe se întâmplă în această călătorie. Pentru mine e un vis să explorez Toscana într-o vară călduroasă și să îi vizitez satele așa că filmul ăsta mi-a mers direct la suflet.

Belgia: Rien à déclarer

Una din cele mai bune comedii franțuzești pe care le-am văzut, Rien a declarer este povestea unor ofițeri de poliție de frontieră din două orașele mici de la granița dintre Franța și Belgia, care în 1993, odată cu eliminarea granițelor din Uniunea Europeană se văd nevoiți să lucreze împreună chiar dacă se displac profund. Lucrurile se complică și mai tare atunci când ofițerul francez se îndrăgostește de sora ofițerului belgian și asta face ca Rien a declarer să fie o comedie genială, cu un subiect puțin abordat și cu naționalism la tot pasul. Dacă aveți nevoie de ceva care să va facă să râdeți in hohote, Rien a declarer e cea mai bună opțiune.

Austria: Woman in Gold

Ultima recomandare nu este o comedie ci mai mult o dramă biografică care spune povestea Mariei Altmann, o femeie evreică care locuiește în Los Angeles și se hotărăște să dea în judecată statul austriac pentru recuperarea celebrului tablou al lui Klimt Portretul lui Adele Bloch-Bauer, mătușa ei. Tabloul fusese confiscat de către autoritățile naziste iar Maria, alături de un tânăr avocat american este hotărâtă să îl recupereze. Acest film este o prețioasă lecție de artă și cultură, filmat în Viena în locuri precum Palatul Belvedere. Îi are pe Helen Mirren și pe Ryan Reynolds în rolurile principale și este perfect pentru cei care vor să vadă filme mai ” serioase”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: