Cum călătorim când nu putem călători?

Cred că ultimele luni (și probabil nici următoarele) nu au fost cele mai potrivite pentru a călători sau pentru a face planuri de călătorie. Granițele se închid și se redeschid de pe o zi pe alta, noi măsuri de siguranță se impun în fiecare zi și ne găsim în imposibilitatea de a plănui ceva concret. Cu toate acestea, și cu tot dorul de călătorii pe care îl simt, am alcătuit o lista cu câteva lucruri pe care eu le fac pentru a suporta mai ușor interdicțiile de călătorie.

  1. Citesc cărți despre țări și locuri îndepărtate

De fiecare dată când călătoresc îmi place să citesc cărți a căror acțiune se petrece în țară respectivă sau autori locali. Dar la fel de mult îmi place să citesc și cărți despre locuri pe care încă nu le-am văzut.

2. Mă uit la filme care te duc în alte colțuri de lume. Ador filmele a căror acțiune se petrece în locuri la care eu visez. Mi se pare că odată cu personajele, descopăr și eu acele locuri.

3. Urmăresc vloguri de călătorie.

Pe Youtube sunt o mulțime de travel vloggers care își filmează călătoriile și au făcut din asta un stil de viață. Unii sunt talentați și profesionișți, alții mai puțin dar cert e că există de toate pentru toți, trebuie doar să găsești ce ti se potrivește. Mie îmi place foarte mult canalul lui Jason Billam, un britanic drăguț, respectuos și amabil care face videoclipuri de calitate. Jason a vizitat o mulțime de locuri, unele foarte populare și cunoscute dar și altele mai puțin cunoscute precum Kazakhstan sau Algeria.

4. Citesc bloguri de călătorie.

Ca și în cazul travel vloggers există și foarte multe blog-uri de călătorie. Unele mai faimoase, altele mai puțin. Eu o citesc cu mare drag pe Brooke Saward de la http://www.worldofwanderlust.com .E o australianca simpatică și aventurieră care scrie despre călătoriile ei cu mare pasiune.

5. Ascult podcast-uri de călătorie.

Asta e un lucru pe care îl fac de puțîn timp și pe care îl ador. De când am descoperit The Travel Diaries, diminețile mele arată altfel. Podcast-urile lui Holly sunt sub forma unor interviuri cu opt întrebări despre călătoriile invitaților ei. La The Travel Diaries îmi plac foarte mult invitații (persoane celebre sau persoane care activează in domeniul călătoriilor și turismului), formatul lor și poveștile de călătorie. Mai sunt o mulțime de astfel de podcasts pe Spotify trebuie doar să găsiți ce va place.

Cam astea sunt lucrurile pe care le fac eu pentru a continua să călătoresc și când stau acasă. Chiar dacă nu călătoresc fizic, măcar mă educ și mă informez în legătură cu locurile pe care cu siguranță le voi vizita cândva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: